Over ons

Traditie

Als één van de weinige broodjeszaken in Vlaanderen rijzen wij nog steeds iedere nacht het deeg voor onze baguettes zelf in onze rijskasten en bakken het vervolgens 2 keer per dag kraakvers af in onze bakkersoven. De versgebakken 'Franse' baguette, net zoals u ze kent van bij uw warme bakker, is qua smaak nog steeds ongeëvenaard, uw broodje verdient immers het allerbeste. Deze traditie wordt al meer dan 34 jaar in ere gehouden bij Oliver's, het is dan ook één van de belangrijkste pijlers van onze zaak.


Dagvers & Huisbereid

De smaak van een gerecht valt en staat met de kwaliteit van de ingrediënten. We maken er bij Oliver's een erezaak van om u alleen de meest verse ingrediënten te serveren. Verse kropsla, zelf gewassen en versneden smaakt zoveel beter dan sla 'uit een zakje'. Het zijn dan ook vaak de kleine dingen die ertoe bijdragen dat een gerecht zichzelf overstijgt. Bovendien staat onze kaart vol met zoveel mogelijk huisbereide specialiteiten zoals ons befaamde gehaktbrood (we maken zelfs een vegetarische variant!), onze vers gepluisde kip (pulled chicken) van 100% witte kippenborstfilet, onze vegan pulled pork op basis van Jackfruit of de echte American BBQ pulled pork van malse varkensprocureur, huisbereide kip curry van puur kippenwit of garnaalsla van heerlijke grijze garnalen uit de Noordzee. We maken ook heerlijke verse lasagna bolognaise en spaghetti bolognaise. 


Kraakverse slaatjes : à la carte samengesteld

Bij ons geen voorverpakte slaatjes, we stellen ze kraakvers en razendsnel voor u samen uit onze enorme verstoog. Vertrek vanuit onze basissla, kies een hoofdingrediënt naar keuze en voeg desgewenst uw toppings naar keuze toe voor een smakelijke en bovenal gezonde lunch op uw maat. De combinaties zijn eindeloos... want zeg nu zelf, wie eet er nu graag 2 dagen na mekaar hetzelfde?


2 verse dagsoepen iedere dag

Voor onze verse dagsoepen komen klanten van ver... zelfs van buiten de stad. In de herfst, winter en lente bereiden we iedere ochtend 2 verse soepen boordevol verse groentjes, in de zomer beperken we ons meestal tot 1 dagsoep. Een portie van 400ml of een litertje? Het kan allemaal... we leveren zelfs 'emmers' soep aan bedrijven want extra vitamientjes bevorderen de werkvreugde, toch?


Zalig zoet

Aangezien we zelf nogal fervente zoetebekjes zijn vinden we het belangrijk om onze klanten te verwennen met ons grote aanbod aan huisbereide dessertjes. Smeuïge (vegan) appel- of chocoladecake, marmercake, brownies met walnoten, vegan kokosrotsjes, red velvet cake, fluffy cheesecake, heerlijke kaneelbuns of onze yoghurt met vers fruit en zelfgebakken granola. Te veel om op te noemen...en ja, ook voor die vertrouwde ontbijtkoek, croissant, muffin of donut kan je bij ons terecht.


Veggie & Vegan

Maar al te vaak worden mensen die vegetarisch of veganistisch eten 'met een berg groenten' wandelen gestuurd. Bij Oliver's bewijzen we iedere dag dat deze keuze vooral niet saai hoeft te zijn. Proef onze heerlijke Vegan Pulled Pork (op basis van Jackfruit), ons sappige vegetarische gehaktbrood, onze huisbereide houmous is om duimen en vingers bij af te likken en wat dacht u van een verfrissende doperwtjesspread met munt of onze huisbereide Lintili spread op basis van geroosterde pompoen en linzen? Keuze alom... zelfs de meest verknochte vleeseter zal ervan watertanden.


Broodjesbuffetten & catering

Op zoek naar een lekkere lunch voor je vergadering, feest of evenement? Bij Oliver's stellen we een broodjesbuffet op maat voor u samen met een variatie aan beleg en uiteraard altijd rekening houdend met uw vegetarisch of veganistisch etende gasten. Mag het nog wat meer zijn? Wij stellen ook het lekkerste koud buffet, luxe-ontbijtbuffet of de meest geweldige tapaslunch voor u samen. Wij leveren in Antwerpen Centrum, bel ons vrijblijvend voor meer info en voorwaarden.


Weinig tijd?

Te weinig tijd om tijdens de drukke middagservice aan te schuiven? Bestel dan uw lunch voor 10u00 via de website of per telefoon of e-mail. We zorgen er vervolgens voor dat uw bestelling klaar ligt op het afgesproken tijdstip en dat u zonder talmen kan afrekenen.




Wie we zijn...



Karolien


Mariska


Kim


Karolien en Kim, zus en broer... en 2 fervente liefhebbers van onze simpele en traditionele Belgische keuken. Geboren in de Kempen maar na onze studies nooit meer weggeraakt uit onze geliefde Koekenstad. Tijdens onze eigen studententijd waren we zelf trouwe klanten bij Oliver's, toen nog één van de enige broodjeszaken in de Antwerpse studentenbuurt.


Karolien werkte jarenlang als storemanager in de mode en retail, Kim's roots liggen in de muziekindustrie, hij was er 20 jaar de spreekbuis van menig artiest. Horeca was ook nooit ver weg in ons leven, jarenlang staken we tijdens de weekends een tandje bij in diverse brasseries. In 2016 beslisten we echter om het roer helemaal om te gooien en kregen we als bij toeval de kans om onze geliefde broodjeszaak uit onze jeugd over te nemen en te heruitvinden. Oliver's bestaat inmiddels al bijna 32 jaar.


Ons team zou niet compleet zijn zonder onze trouwe collega Mariska, een fervente foodie met een jarenlange ervaring in de horeca die ook van alle markten thuis is. Samen met Mariska staan we elke dag paraat om honderden klanten te voorzien van een verse en bovenal lekkere maaltijd, steeds met de grootste glimlach en een vriendelijk woord voor iedereen.